munca noastra

din munca noastra/ a mi munkánk**************************************************bine ati venit/ isten hozzot

duminică, 8 mai 2011

Krinolinos káposzta- Varză cu crinolină


Hozzávalók                      romana

4 személy részére           4 porţii

50 dkg káposzta         50 dkg varză
30 dkg krinolin           30 dkg crinolină
15 dkg paprika           15 dkg ardei
1 dl paradicsomlé      1 dl suc de roşii
5 dkg liszt                    5 dkg făină
3 dkg  margarin          3 dkg margarină
0,5 dl olaj                     0.5 dl ulei
½ kőteg                       ½  legătură de
Zőldkapor                     mărar
1 babérllevél               1 bc frunză de dafin
1.5 dkg só                    1.5 dkg sare
0,2 dkg bors                0.2 dkg piper


1 A káposztát és a kaprot finomra           1. Taiem varza şi mărarul mărunt,ardeiul
văgjuk, a paprikát felkockázzuk,              tăiem pătrăţele,  punem  sarea şi
sózzuk, majd az eg észet                           amestecăm bine şi lăsăm 10 minute
össekeverjUk, és 10 percig                      să stea.
álni hagyjuk   
2 Alaposan kifacsarjuk a levét,            2.Stoarcem bine zeama , adaugăm
 majd kevés vízzel, fél deci                       puţină apă, 0.5 dl suc de roşii şi
paradicsomlével és a                                 crinolina tăiată rondele punem totul
 krinolinkarikákkal egy lábasba                Într-o cratiţă la fiert.
tesszuk  főni.                                                                       
3 Külön készItünk egy szószt, amelyhez    3.Facem un sos separat, topim
 felolvasztjuk a margarint, belekeverjük  margarina în care adaugăm făina şi ames-
 a lisztet és a maradék paradiksomlevet.  tecăm  restul sucului de roşii.
Darabokra tört babérlevelet adunk           Punem frunze de dafin rupte în  bucăţi,              hozzáés lassú tűzön addig                     amestecăm pe  foc pînă se îngroaşă.
kavargatjuk, míg meg sűrűsödik.
                                                                                                                                                                    mic  nem                               
4 A kész szöszt a káposztára töltjük,        4.Sosul preparat turnăm peste varză şi
teszünk még rá krinolinkarikákat,              mai punem cîteva rondele de crinolină
és a sütőbe rakjuk.                                      şi punem ăn cuptor.
5 Tejfölösen, forró puliszkával vagy          5.Servim cu mămăligă şi smîntînă sau cu
frissen sült kenyérrel tálaljuk.                                          pîine proaspătă

mediterrán csirke - pui mediteran

Hozzávalók        Ingrediente     
(4 személy részére)             (4 porţii)
 
              
60 dkg csirkemel           60 dkg piept de pui 
10 dkg hagyma              10 dkg ceapă                      
 4 gerezd  fokhagyma    4 căţei de usturoi 
10 dkg érett paprika     10 dkg ardei
20 dkg paradicsom       20 dkg roşii
0,5 dl olaj                       0,5 dl ulei
10 dkg olajbogyó          10 dkg măsline        
5 dkg pesto szósz         5 dkg sos pesto
2 dkg s ó                        2 dkg sare
0,2 dkg bors                 0,2 dkg piper


1 A csirkemellet hoszabbcsíkokra vágjuk,      1 Carnea de pui se taie în fîşii mai
 és egy olajozott serpenyőben mindkét            lungi, şi într-o tigaie unsă
oldalán kissé megpirítjuk.                                   cu ulei prăjim pe ambele părţii


2   hozzátesszük az apróra vágott hagymát,     2 Se pune ceapa curăţată şi tăiată
a megtört fokhagymát és a hosszukás              mărunt ,usturoiul pisat şi ardeiul
szeletekre vágott paprikát. 5-10 percig            tăiat în fîşii lungi. Prăjim cc 5-10
sütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott         minute şi adaugăm roşile  tăiate
paradicsomot 2 kanál pesto szószt é              mărunt, 2 linguri de sos pesto
kimagozott olajbogyót is.                                    şi măslinele din care am
                                                                               scos sămburii.

3 Hagyjuk jól megsülni, de kevergessük           3 Lăsăm să se prăjească bine,
közben, nehogy odaégjen                                  între timp mai amestecăm să nu o
                                                                               ardem.


4 Olajbogyóval, paprika-szeletekkel és             4 Servim cu cartofi şi decorăm
 bazsalikom- levéllel díszítjük,                            cu măsline , felii de ardei
burgonyával tálaljuk                                            şi cu frunze de busuioc