munca noastra

din munca noastra/ a mi munkánk**************************************************bine ati venit/ isten hozzot

vineri, 8 aprilie 2011

a fost si prima zi, ca la scoala - az elsö nap, mind az iskolában


Imi pare rau ca nu ne-a venit ideea de a ne face un blog inca din prima zi de curs. Dar cum niciodata nu e prea tarziu, ar fi cazul sa ne apucam de postat despre ceea ce se poate face intr-o bucatarie creativa cu un grup de persoane cu o mare placere de a gati sau invata dupa caz si asta atunci cand ti se intinde si o mana de ajutor cum a fost cea intinsa de grupul Afacov Consulting Group- Sfantu Gheorghe sponsorizat de Uniunea Europeana. Foarte frumos.
  Kár, hogy nem jutott eszünkbe hamarább, már a kurzus kezdetén ennek a blognak a szerkesztése. De mivel sosem késő elkezdeni, itt az ideje megmutatni hogyan lehet főzni egy  modern konyhában, egy csapat jókedvű, főzni szerető vagy alkalmanként, tanulásra vágyó emberrel akiknek a sepsiszentgyörgyi Afacov Consulting Group csapata nyújtott segítő kezet – egy, az  Europai Unio által szponzorizált program keretén belül. Szép munka!
Asadar, ne-am asezat in banci, la fel ca in orice prima zi de scoala, foarte emotionati, am primit caiete, pixuri, ecusoane, un curs generalizat despre ceea ce urmeaza sa facem pe parcursul a sase luni si multe incurajari ca va fi bine. Profesorul, cu un bun simt al umorului dar si foarte pretentios la gatit (aveam sa ne dam seama pe parcursul orelor de practica), s-a asezat la tabla iar noi din banci, il priveam mai rau ca in clasa intai,  cand ne-a intrebat: cati dintre voi aveti practica in bucatarie. A fost putin straniu cand toti barbatii au zis ca au facut practica de bucatar in armata iar toate femeile... doar acasa, la bucatarie. Insa domnul profesor ne-a linistit pe toti. Se invata. Bucataria e atat de creativa incat niciodata nu poti spune ca stii tot. 
Asadar, ne-am apucat de treaba

   Izgatottan ültünk be a padokba, mint minden iskolakezdéskor, kaptunk füzetet, írószert, kitűzőt és  egy általános ismertetőt a kurzusról amiből kiderült, mit is fogunk csinálni az elkövetkező hat hónapban, és sok bátorítást. Jó humorérzékű, de a főzésben nagyon igényes (ez a gyakorlat során derült ki),  tanárunk a tábla elé állt, mi pedig úgy néztünk rá a padokból mint az első osztályos nebulók amikor megkérdezte: kinek van gyakorlata a konyhában? Kicsit furcsa volt, hogy a férfiak többsége a katonaságnál szakácskodott, a nők pedig az otthoni konyhában szereztek tapasztalatot. A tanár úr mindenkit megnyugtatott, meg lehet tanulni. A konyha annyira kreatív, hogy soha nem lehet azt mondani, mindent tudsz.

Hát, így kezdődött.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu